Luisterkind? Is dat wat voor mij?

03-02-2023

Ik weet het nog heel goed, het was 16 oktober 2021. Ik kwam een dame tegen die ik al wel kende en raakte met haar aan de praat. Over haar leven, daarna over naar mijn leven en het leven als gastouder en als moeder zijnde van een zoon met Autisme. Dat ik graag mijn zoon soms wat beter zou willen begrijpen. Wat heeft hij nu nodig, omdat hij nu zo terug getrokken reageert?

De dame opperde toen heel vrolijk, maar Jeanet, is Luisterkind dan niet wat voor jouw?? Luisterkind? Wat is dat? Ze wist me het globaal te vertellen, maar adviseerde me om verder te zoeken op Google. Na ongeveer een half uur heerlijk gepraat te hebben over wat we allemaal beleven in ons leven, gingen we ieders ons eigen weg. Ik ging verder met mijn wandeling in het bos, waar ik kon genieten van de natuur. 

Luisterkind heeft mij die verdere dag niet meer los gelaten. Veel over nagedacht en 's avonds heb ik uitgebreid op Google gezocht op het woord "Luisterkind". Wauw, daar ging voor mij een wereld op! Wat je allemaal niet met Luisterkind kunt doen en bereiken! Niks is te gek, de aanvrager kan vragen wat er te vragen valt, afgezien dan de medische vragen. Dat is ook niet gek, wij Luisterkindwerkers zijn geen artsen of chirurgen. Het feit alleen al dat je door middels van een foto al heel veel te weten kan komen over iemand, hoe hij is, wat voor interesses degene heeft, noem maar op. Dan ook nog te bedenken dat degene zijn eigen vragen via het innerlijk kind kan beantwoorden!! En soms ook nog eens dat er direct een verandering door gevoerd kan worden! Ik heb daarna niet lang hoeven na te denken of het wel wat voor mij was of niet. Ik wilde hiervoor gaan! Nu op zoek naar een Luisterkind trainer en vond iemand die dicht bij mij in de buurt woonde. Achteraf was zij een van de eerste Luisterkind trainsters door Diana Hendriks is op geleid en heel veel samen met haar werkt. 

Ik heb genoten van de opleiding, vijf lesdagen in een half jaar. Heel veel oefenen en natuurlijk de opdrachten heb ik met veel liefde en plezier gemaakt. Na de eerste lesdag werd ik wel meteen in het diepe gegooid, maar leerde heel erg naar mezelf te luisteren ook. Ik ben nu niet alleen Luisterkindwerker, maar ik ben zelf ook heel erg gegroeid. Ik weet nu veel beter wat ik wil in het leven en dat is onder andere ook anderen helpen in het groeien in het leven. Kinderen, volwassenen, mensen die zichzelf niet verstaanbaar kunnen maken, dieren, overledenen, tot zelfs lichaamsdelen. Er kan naar zoveel geluisterd worden, zoveel kunnen zich gehoord voelen en zoveel geholpen worden in hun vraagstukken. 

Vorig jaar juli heb ik de opleiding afgerond en wat een mooie reacties ik al heb gekregen van mensen die bij me zijn gekomen om een Luisterkindafstemming aan te vragen. Zo dankbaar dat ik naar hun heb mogen luisteren. Als je me dus zou vragen of ik spijt heb dat ik geld heb uitgegeven aan deze opleiding, dan is mijn antwoord echt: "NEE!" Het heeft zoveel toegevoegd ook aan mijn leven en voel me hierdoor zoveel gelukkiger, dat ik het zo weer over zou doen als het me aan zou dienen. Ik blijf me daarom ook steeds verder ontwikkelen en blijf het bijhouden, samen met andere Luisterkindwerkers.


Maak een gratis website.