Wat weet en voelt de baby over dat de biologische moeder het ter adoptie afstaat?

05-02-2023

Je bent al heel lang bezig om met je partner een kindje te krijgen. Alle mogelijkheden heb je al gehad. Veel kliniek in en uit geweest, maar het mocht niet baten. Met heel veel gevoelens, wikken en wegen kom je samen met je partner uit op adoptie. Je schrijft je samen met je partner in en komt nog weer in die molen. 

Uiteindelijk is het dan zover. Jullie krijgen bericht dat er een baby is geboren en dat jullie de adoptie ouders gaan worden en je baby op mag komen halen. Dan begint de hele reis samen met jullie adoptie kindje.

Adoptieouders hebben zich vaak al heel goed voorbereid op de komst van hun lieve mooie baby. Hebben een groot verantwoordelijkheidsgevoel en zoveel liefde te geven aan hun adoptiekindje. Soms is er bij de adoptiemoeder een gemis van de negen maanden die een biologische moeder wel heeft gehad. Het gemis van dat stukje verbinding die een biologische moeder wel heeft gehad. Er kan dan een stukje onzekerheid en vragen naar boven komen. Wat heeft mijn baby nu nodig, mist het zijn biologische moeder, zijn wij als adoptieouders wel zoals de baby het verwacht, doen wij het allemaal goed? En zo kunnen er nog veel meer vragen naar boven komen. 

Het adoptiekindje waar ik naar heb mogen luisteren heeft mij heel duidelijk kunnen vertellen hoe het in het leven staat. Dat het weet van de biologische moeder, dat het haar niets kwalijk neemt en het begrijpt waarom het is afgestaan. Ook heeft het aan mij verteld dat hij het heel goed heeft nu bij zijn adoptieouders en dat hij blij is dat zij de adoptieouders zijn geworden. Het had zelfs tips en tools door te geven aan iedereen die met hem van doen had en..... Dat het heel veel van zijn adoptieouders houdt.

De Luisterkind methode kan dus heel verhelderend zijn voor zowel adoptieouders als adoptiekindjes. Deze kindjes hebben vaak zoveel te vertellen en doen dat met heel veel liefde, want ze willen ook heel erg geliefd worden. Ze willen het de adoptieouders niet moeilijk maken, maar willen alleen maar begrepen worden en hun nieuwe ouders leren begrijpen.

Maak een gratis website.